Kitap Ehi - Rabbi Arayış

19 Mayıs 2015 Salı

Tevrat ve İncil Değiştirildi mi?

Tevrat ve İncil'in değiştirildiği müslümanlar tarafından çoğunlukla kabul edilir. Ancak başka bir açıdan bakmak istiyorum. Yazıma geçmeden önce aşağıdaki ayetleri okuyunuz.

Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini kitaba doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) kitaptan sanasınız diye. Oysa o kitaptan değildir. "Bu Allah Katındandır" derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. (Ali İmran Suresi, 78)


Bu ayette yahudi ve hristiyanların kitapta olmayan şeyleri var gibi gösterdiği anlatılmaktadır.

Ey kitap Ehli, kitaptan gizlemekte olduklarınızın çoğunu size açıklayan ve birçoğundan geçiveren elçimiz geldi. Size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap geldi. (Maide Suresi, 15)

Bu ayette ise kitabın değiştirilmesinden değil, gerçek kitabın bir kısmının gizlenmekte olduğundan bahsedilir.

Yahudilerden bir kısmı, (Allah'ın kitabındaki) kelimeleri esas mânâsından kaydırıp; dillerini eğerek ve dine saldırarak, "Sözünü işittik, emirlerine isyan ettik, dinle, dinlemez olası ve râinâ (bizi gözet)" diyorlar. Halbuki onlar, "İşittik ve itaat ettik; dinle ve bize de bak" deselerdi bu, kendileri için daha hayırlı ve daha doğru olurdu. Fakat Allah, küfürleri yüzünden kendilerini lanetlemiştir. Artık onlar, pek azı müstesna, iman etmezler.
( Nisa Suresi, 46 )

Burada kelimeleri esas manasından kaydırmak ifadesi kullanılmıştır. Allah yahudilerin Tevrat'taki kendi sözlerinin manasını değiştirdiğini ifade etmektedir. Ancak kitabın değiştirildiğinden çok,  işlerine geldiği gibi yorumladıklarını anlamaktayım. Belki de kelimelerin bazıları değiştirilmiş fakat orjinal Tevrat'ın varolduğu düşüncesi de ortaya çıkabilir. 


Sana da (Ey Muhammed,) önündeki kitap(lar)ı doğrulayıcı ve ona 'bir şahid-gözetleyici' olarak Kitab'ı (Kur'an'ı) indirdik. Öyleyse aralarında Allah'ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen haktan sapıp onların heva (istek ve tutku)larına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol-yöntem kıldık. Eğer Allah dileseydi, sizi bir tek ümmet kılardı; ancak (bu,) verdikleriyle sizi denemesi içindir. Artık hayırlarda yarışınız. Tümünüzün dönüşü Allah'adır. Hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyleri size haber verecektir. (Maide Suresi, 48)

Bu ayette, Kuran-ı Kerim'in Tevrat ve İncil'i doğrulayıcı olduğu ifade edilir. Değiştirilmiş bir kitabın doğrulanması mümkün müdür? Allah, Tevrat'ta Hz.İsa'nın geleceğini, İncil'de ise Hz.Muhammed'in geleceğini müjdelemiştir. Merak edenler için Bkz. Tevrat-Yasanın Tekrarı-18.Bölüm. İncil Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 15-16. Bu kısımlara ayrıca farklı bir yazıda değineceğim.

Müslümanların bazıları tarafından İncil'in de Tevrat gibi değiştirildiği iddia edilir. Ancak aynı kişiler değiştirilmiş bir kitapta Hz. Muhammed'in geleceğini nasıl kabul edebilmektedir? Öyleyse kesin kanıya varmadan önce biraz düşünmek gerekir. Sizlere şimdi Tevrat'tan çarpıcı bir örnek vereceğim. 


Tevrat'ta Rabbimiz, İsrailoğullarının koyduğu kurallara yüz çevirmesi halinde günahları sebebi ile en son olarak onları diğer milletlerin arasına dağıtıp güçsüz kılacağını ifade eder. Ancak İsrailoğullarından gelecekteki bir neslin tevbe edip af dilemesi ve Allah'ın koyduğu kurallara geri dönmesi halinde onları tekrar eski topraklarına döndüreceğini de ifade etmiştir. Tarihe bakıldığında diğer milletler arasına dağılmış olan İsraillilerin tekrar eski topraklarında 1948 yılında bağımsızlık ilan ettiği malumunuzdur. İsraillilerin buraya toplanma fikrinin mazisi ise 1870'li yıllara dayanır. Yani mesele 145 sene önce vuku bulmuştur. Öyleyse değiştirilmiş iddiaları M.Ö. 1500 yılında yazılmış 3500 yıllık bir kitap için pek mümkün gözükmüyor. Nitekim Tevrat 145 yıl önce de aynıydı. Ancak Tevrat ve İncil kendi dini otoritelerince yanlış yorumlanabiliyor olma ihtimali vardır. Değiştirildiklerinden asla emin olamayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder