Kitap Ehi - Rabbi Arayış

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Yecüc ve Mecüc Türkler ve Moğollar mı?

Zülkarneyn kimdir isimli yazımda belirtmiştim: Kehf suresinde yardım isteyen kavim Çinliler değil, bahse konu demir ve bakır alaşımlı sed ise Çin seddi değildir. Bir çok kaynakta Moğollar ve boyları veya Türkler olabileceği anlatılıyor.



Ancak Kehf suresinin ilgili ayetlerine bakıldığında, Zülkarneyn doğu seferinden dönerken bir kavme yardım eder. Asya'nın en doğusunda ada olan Japonya'yı ve kuzey kapsam dışı bırakıldığında Çinliler bulunuyor. Yani Zülkarneyn son olarak Çinlilerin üzerine sefer düzenliyor ve geri dönüş yolunda bu seddi inşaa ediyor. Günümüzde batı Asya'da böyle bir sed bulunmamakta, Zülkarneyn yazımda da bahsettiğim gibi bu sed mecazi anlam taşıyor olabilir veya fiziki olarak yapılmış olsada zaman içerisinde kaybolup gitmiş de olabilir.

Her şekilde bu seddin yapılmasını isteyen kavim Çinlilerin olmadığı yüksek bir ihtimaldir. Çinliler bu seddi önce kendi hanedanlık savaşlarında birbirlerine karşı kullanmak için inşaa etmiş, krallıkların birleşip imparatorluk olmasından sonra ise Hun ve Moğollara karşı genişletip birleştirmişlerdir.

Yardım isteyen kavmin batı Asya'da veya Orta Doğu'da bulunan bir kavim olması ihtimali daha yüksektir. Bu bölgede yaşayan kavimler Zülkarneyn'den kalabalık iki millet olan Çinliler ve Hintlilerden korunmak maksadıyla istemiş olabilirler. Bu durumda Yecüc ve Mecüc ki Tevrat'da da kalabalık oldukları belirtilir, Çinliler ve Hintliler olma ihtimali yüksektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder